Kopriva
– lek iz prirode
Već duži period muku mučim sa anemijom i sa svim
onim simptomima koji je prate.
Od meni drage komšinice
dobila sam mlade vrhove , a za nekoliko dana idem na ranč da ih sama uberem i
da uz njenu pomoć popunim svoje rezerve gvožđa, pa da vidimo da li će mi
uspeti.
Evo i teksta koji sam
našla o njoj...a dok čitate zasladite se ovom ukusnom čorbicom, prijatno!!!
Potrebno je:
300gr. mladih kopriva
1 kašika maslinovog ulja
1kašika brašna
1šolja mleka,
1kašika neutralne pavlake
1 čen belog luka
so i biber.
Postupak pripreme:
U ključalu vodu staviti
mlade koprive kvati ih 3-4 minuta, zatim
ih ocediti i sitno iseckati.
* Vodu u
kojoj su se kuvale koprive nikada ne bacam, već je popijem kao čaj.
Na ulju propržiti
brašno dok ne porumeni, pa dodati propasirani beli luk i mleko i kuvati oko 2-3
min.
Zatim dodati koprive, neutralnu
pavlaku, so i biber po ukusu.
Prokuvati još oko2-3
minuta i služiti toplo.
Ma odlina! A sastojci odmah tu iza kuće Podeljeno na mojoj facebook starnici.
ОдговориИзбришиOdlična! Divan posni recept.Podeljeno na mojoj facebook stranici https://www.facebook.com/Dzolistica
Da iskoristim priliku da pozovem decu na nagradnu igru koja je otvorena na mom blogu I traje do 1 do 30 Aprila.
Za svu decu Balkana od 4 do 10 godina starosti
nagrade su fantastične I ima ih tri glavne I deset utešnih.
Sve detalje možete videti na mom blogu
http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
a recepte šaljite na
nagradnaigravolimo@gmail.com
Mali kuvari,veliki Majstori
Pozdrav za tebe i tvod devojcurka!!!
ОдговориИзбриши