субота, 15. фебруар 2014.

Oooo...slatka mala izvrnuta torto


Potrebno je:
8 jabuka
5 jaja
5 kašika šećera + za dno šerpe
5 kašika mlvenih badema + za pujenje jabuka
1 kašika brašna
Postupak pripreme:
U šerpu u kojoj ćete peći jabuke sipajte šećer debljine 1 cm.
Jabuke oljuštite, i uklonite im semenke iz sredine, poređajte jednu do druge, u šerpu na šećer.
Svaku rupu iz koje ste izvadili seme napunite mlevenim bademima.
Pecite oko 40min. na 220C. Bocnite jabuke čaškalicom da vidite jesu li pečene.
Dok se jabuke peku umutite patišpanj od 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika mlevenih badema i kašikom brašna. Umućenu smesu sipajte preko pečenih jabuka i vratite u rernu da se patišpanj ispeče, oko 15min.
Pečenu tortu malo prohladite pa izvrnite na tacnu i ostavite da se dobro ohladi, umutite šlag i ukrasite je. 



3 коментара:

  1. Odlicna tortica,podsetila si me na ovaj sjajan recept...

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, drago mi je da ti se dopala, lagana, fina....mmmmm!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Snežo na fejsu ne radi chat.Tj ja vidim kad neko piše ali ne mogu odgovarati.nismo ničta primili.
    Aj pošalji ponovo linkove na dubravkabelogrlic@gmail.com
    Pozdravče

    ОдговориИзбриши