Još jedan u nizu kolačića koje dugo nisam pravila....e sada je došao red i na njih!
Potrebno je:
150gr. belog ratluka
50gr. mlevenog posnog keksa
150gr. čokolade za kuvanje
100gr. mlevenih oraha,
lešnika ili kikirikija
125gr. margarina
sok od ¼ limuna
Postupak pripreme:
Umešiti ratluk sa 1 kašikom
vrele vode, pa dodati orahe(lešnike ili kikiriki), keks i sok od limuna.
Masu dobro umesiti pa
napraviti 6 valjaka dužine trouglastog kalupa.
Kalup obložiti folijom.
Čokoladu i margarin otopiti
na tihoj vatri.
Kada se malo prohladi sipati
toliko da pokrije dno kalupa, pa preko položite jedan valjak.
Opet naliti čokoladom pa
staviti dva valjka, pa čokoladu pa tri valjka i završiti čokoladom.
Ostaviti na hladnom, pa kada
se stegne seći na trougliće.
Нема коментара:
Постави коментар