Kora:
100gr. mlevenog keksa/bevita, petit../
100gr. putera
Smesa od kuskusa:
4 jaja
300gr. kuskusa
300ml. mleka
150gr. šećera
1 pomorandža
150gr. čokolade za kuvanje
150gr. „Integrino“ keksa sa lešnicima
Dekoracija:
listići badema
Postupak pripreme:
Staviti mleko da provri sa šećerom i narendanom korom
pomorandže, pa skloniti sa vatre i sipati u kuskus.
Ostaviti ga da odstoji dok ne upije svu tečnost.
Kada se prohladi, dodati drugu polovinu omekšalog putera
i žumanca pa sve dobro sjediniti.
Čokoladu otopiti, pa je dodati u smesu od kuskusa, zatim
dodati mleveni keks sa lešnikom i na kraju šne od belanaca.
Samleti keks /bevita, petit../, preliti ga polovinom
putera i sa malo soka od narandže, koliko da se masa lepo umesi.
Masu rasporediti na dno kalupa, odozgo sipati smesu od
kuskusa i peći oko 40min. na 180C.
Super ideja , ne bih se setila za milion godina da stavim kuskus u tortu ;)
ОдговориИзбришиInače progutala si jedno slovo u pomorandži u naslovu.I ja to stalno radim.
interesantna kombinacija i jako ukusna....ubacila progutano slovo....hvala!!!
ИзбришиДобро добро овај рецепт. Ставио сам између ваших присталица и надам се да ће желети да узвратим тако што ћете кликнути на ''join this site'' у мом блогу. Хвала
ОдговориИзбришиhttp://thatisammore.blogspot.it/
That’s amore
Prvi put vidim tortu koja sadrzi kuskus, prvi put vidim kus kus slatka ideja, prvi put kuskus i cokolada. Jel to obicno u vasoj zemlji ili jedna moderna ideja?
ОдговориИзбришиkus kus nije nešto što je uobičajeno kod nas/ne naročito u tortama/....ideju sam našla u jednom časopisu i pretočila je u ovu neobičnu poslastici.
ИзбришиVrlo neobične teksture, a čokolada i narandža su idealna kombinacija...probajte, meni se dopalo.
Pozdrav!