петак, 13. новембар 2015.

Paradajz pelat

Potrebno je:
5kg paradajza (pelat ili šljivar)
50gr. šećera
listove bosiljka
so, biber
po želji mogu i drugi sveži začini kao što su origano, majčina dušica...

Postupak pripreme:
Paradajz dobro operite.
Napuniti lonac vodom a onda stavite da proključa.
Ubacivati u ključalu vodu paradajza i blanširati ga 2-3 minuta.
Vaditi ih šupljikavom kašikom i ubacivati u šerpu sa hladnom vodom.
Odmah ih oljuštiti i očistiti središni deo sa semenkama.
Očišćen paradajz stavljati u veći sud.
U očišćen paradajz dodati šećer, so, listove bosiljka, lagano promešati da se paradajz previše ne izdrobi i po ukusu dodajte soli ako je potrebno.
Paradajz ređati u tegle tako da ne ostane vazduh.
Tegle dobro zatvoriti, složiti ih u visoki lonac, pa naliti vodu da bude oko 3 cm iznad vrha tegli.
Staviti na šporet i kuvati 40 minuta nakon što proključa.
Zatim isključiti ringlu i ostaviti sve zajedno da se ohladi.

1 коментар:

  1. Hayırlı sabahlar, çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    ОдговориИзбриши