недеља, 1. новембар 2015.

Jesenja malina torta

Kora:
2 jaja
300gr. šećera
125gr. margarina
100gr. čokolade u prahu ili kaka
200gr. brašna
1 kisela pavlaka
1 kesica praška za pecivo
200ml nes kafe
Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali margarin, pavlaku, čokoladu u prahu, brašno i prašak za pecivo.
Sjediniti masu dolivajući vruću nes kafu.
Smesu izliti u pleh i peći pola sata na 180C.

Sos od malina:
300gr. malina
200gr šećera
1 puding od maline
200ml vode ili soka koji otpuste zaleđene maline
U posudu staviti maline, šećer i 100ml vode ili soka od maline, prokuvajte i kada se šećer otopiu, dodati puding od maline razmućen u 100ml vode ili soka od maline .
Kuvati dok se ne zgusne.

Čokoladni  fil:
200gr. slag krema u prahu
200ml vode
200gr. Menaž čokolade
200ml kisele pavlake
Umutiti šlag sa vodom, dodati istopljenu čokoladu i kiselu pavlaku pa sve dobro sjediniti.
Na tacnu staviti koru, zatim obruč za tortu, pa preko kore nanesite sos od malina a zatim i čokoladni fil.
Tortu preliti otopljenom čokoladom i dekorisati semenkama nara.

Dekoracija:
100gr. Menaž čokolade
1 kašika ulja
nar


4 коментара: