понедељак, 10. март 2014.

Posna pralina torta

Potrebno je:
250gr. posnog keksa (izlomljenog…Avala, Zlatni pek…)
malo sirupa od višanja
1/2l pirinčanog mleka sa ukusom vanile
7 kašika griza
6 kašika šećera
300gr. posnih čokoladnih pralina sa voćnim punjenjem

Čokoladni fil:
1/2l pirinčanog mleka sa ukusom vanile
6 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
100gr. čokolade za kuvanje
50gr šećera u prahu
125gr. posnog margarina

I još:
250ml. biljne pavlake
2-3 kašike sirupa od višnje

Postupak pripreme:
U okrugli pleh kome se skidaju stranice staviti izlomljen keks, ravnomerno ga rasporediti i poprskati sa malo sirupa od višanje.
Griz skuvati u mleku sa 6 kašika šećerai dok je vreo preliti keks.
Poravnati ga kašikom i preko poređati praline u malim razmacima.
Skuvati u mleku puding od čokolade sa dodatkom 6 kašika šećera.
Dodati čokoladu, skloniti sa vatre i mešati dok se ne rastopi.
Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Fil staviti preko pravila.

Biljnu pavlaku umutiti sa sirupom od višamja i nafilovati preko fila. 


Нема коментара:

Постави коментар