500gr. različitih pečurki
( ja sam koristila žuto pile,sveže i
sušene vrganje, šitake i šampinjone)
4 glavice crnog luka
malo maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
malo ljute mlevene paprike
1 kašika brašna
svež ili sušeni celer
po potrebi vode
so i biber
Postupak pripreme:
Na maslinovom ulju izdinstati sitno
seckan crni luk.
Kada dobije staklast izgled, dodati
pečurke, kašiku domaće vegete, malo bibera, grančicu celera i
dinstati na laganoj vatri dok sva tečnost ne ispari.
dodati 2 kašike brašna, slatku i
tucanu alevu papriku i naliti mlakom vodom do željene gustine.
Ostaviti da se krčka još pola sata.
Služiti uz makarone ili pire krompir.
Pravila sam gulaš od pečuraka i mi ga obožavamo. Tebi, prijatan ručak:))
ОдговориИзбришиHvala Zoko, puno pozdrava!!!!
ОдговориИзбриши