среда, 15. фебруар 2012.

Kuvano vino


Tražite nešto što će vas dobro zagrejati u hladnim danima, onda je kuvano vino pravi izbor.
Za kuvano vino potebno je sledeće:
kriška pomorandže (sa korom)
2dl crnog vina
2 kašike šećera

U posudu sipati šećer i zagrevati ga dok se ne istopi i ne dobije zlatno žutu boju .
Sipati, zatim, vino i pustiti da proključa.
Ne treba ga kuvati dugo da ne bi ispario sav alkohol, ceo proces traje 5-10 minuta.
U časšu stavit krišku pomorandže i sipati vino.


2 коментара:

  1. E ovo bi me sigurno zagrijalo, šteta što ne mogu biti na poslu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Jako zanimljiv nacin pripreme. Nikada nisam probala sa karamelisanim secerom... Mada, ja bih tu dodala jos nekih zacina. :)

    ОдговориИзбриши