петак, 17. фебруар 2012.

Tiramisu



Potrebno je:
8 žumanaca
1/2kg. šećera
1 kesica želatina(10gr.)
500gr. švapskog sira
750gr. slatke pavlake
nes kafa
1-2 čaše crnog vina
2 veće kutije piškota
kako prah
rum

Postupak pripreme:
Žumanca i šećer umutiti mikserom i kuvati na pari.
Da bi se šećer otopio postepeno dodavati 1-2 čaše crnog vina dok se masa ne zgusnei šećer ne otopi.
Kada je gotovo skloniti sa vatre i odmah istopiti želatin sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati u vruć fil i sjediniti. 
Ostaviti da se dobro ohladi.
Švapski sir pomešati sa ohlađenim filom.
Umutiti slatku pavlaku pa sjediniti sa predhodnom masom (izmešati mikserom ali ne najvećom brzinom).
Skuvati jednu džezvu nes kafe i kada se prohladi(trebalo bi da nes bude mlaka)dodatiu rum i zasladiti je sa malo šećera.
Umakati piškote i ređati ih u malo dublju posudu(širina 23cm, dužina 31cm, dubina 10cm.).
Slagati red horizontalno postavljenih piškota, pa fil, pa malo kakao praha, pa red vertikalno postavljenih piškota, pa fil i preko njega kakao prah.




1 коментар: