Za koru potrebno:
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje zatim u masu dodati brašno i prašak za pecivo pa sve dobro sjediniti.
Smesu izručiti u kalup, kome se skidaju stranice (obim 28cm) I peći na 200C oko25min.
Za krem potrebno:
150gr. šlaga
1/2l jogurta
300gr. šećera
3 kesice želatina(3x10gr.)
Staviti jogurt sa šećerojm u šerpu da se malo zagreje(ne sme cda perovri).
Želatin rastopiti sa 7 kašika hladne vode i dodati u zagrejani jogurt pa dobro promešati da se ne naprave grudvice.
Ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje.
U međuvremenu umutiti šlag po uputstvu sa kesice i u njega sipati smesu od jogurta i želatina.
Smesu polako promešati žicom za mućenje da se lepo sjedini.
Deo krema sipati preko kore , staviti voće , pa ostatak krema.
Preko krema sipati smesu koja se pravi od 1 kesice želatina (napraviti ga prema uputstvu sa kesice).
Ostaviti tortu preko noći u frižider da se stegne.
Prelepa torta, kolorit predivnih boja. Pravim ovakav krem sa želatinom jer mi se sviđa...
ОдговориИзбришиPrelepo izgleda, obožavam ovakve torte kremaste sočne vo
ОдговориИзбришиne, ali moji ne vole :( , nego mogu ja da pravim i za svoju dušu ponekad a oni kad nemaju kud ješće :))
Ја ћу бити срећан ако желите да пратите мој блог. Ја сам Марјос сестра и ја волим иоурреципес и цоутри!
ОдговориИзбришиПоздрав!!!
ИзбришиДраго ми је да ти се блог а и моја торта допадају.
...divna jogurtica...čisto si me navela da ju i ja danas na brzaka složim...;):)
ОдговориИзбриши