уторак, 28. фебруар 2012.

Jogurt torta



Za koru potrebno:
4 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje zatim u masu dodati brašno i prašak za pecivo pa sve dobro sjediniti.
Smesu izručiti u kalup, kome se skidaju stranice (obim 28cm) I peći na 200C oko25min.

Za krem potrebno:
150gr. šlaga
1/2l jogurta
300gr. šećera
3 kesice želatina(3x10gr.)
Staviti jogurt sa šećerojm u šerpu da se malo zagreje(ne sme cda perovri).
Želatin rastopiti sa 7 kašika hladne vode i dodati u zagrejani jogurt pa dobro promešati da se ne naprave grudvice.
Ostaviti da se malo prohladi uz povremeno mešanje.
U međuvremenu umutiti šlag po uputstvu sa kesice i u njega sipati smesu od jogurta i želatina.
Smesu polako promešati žicom za mućenje da se lepo sjedini.
Deo krema sipati preko kore , staviti voće , pa ostatak krema.
Preko krema sipati smesu koja se pravi od 1 kesice želatina (napraviti ga prema uputstvu sa kesice).
Ostaviti tortu preko noći  u frižider da se stegne.



5 коментара:

  1. Prelepa torta, kolorit predivnih boja. Pravim ovakav krem sa želatinom jer mi se sviđa...

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepo izgleda, obožavam ovakve torte kremaste sočne vo
    ne, ali moji ne vole :( , nego mogu ja da pravim i za svoju dušu ponekad a oni kad nemaju kud ješće :))

    ОдговориИзбриши
  3. Ја ћу бити срећан ако желите да пратите мој блог. Ја сам Марјос сестра и ја волим иоурреципес и цоутри!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Поздрав!!!
      Драго ми је да ти се блог а и моја торта допадају.

      Избриши
  4. ...divna jogurtica...čisto si me navela da ju i ja danas na brzaka složim...;):)

    ОдговориИзбриши