среда, 23. фебруар 2011.

Snežna torta

 Sastojci:
 4 šlaga
 2 slatke pavlake
 4 kesice želatina
 voće po izboru ( jagode,maline.....)

Postupak pripreme:

 Potrebne su tri veće posude za mućenje.

  • Umutiti šlag po uputstvu sa kesice i staviti u frižider.
  • Dve slatke pavlake umutiti sa 400 gr. šećera u prahu,to isto staviti u frižider.
  • 300gr. šećera i 15 kašika vode staviti da provri.
  • U treću posudu staviti želatin sa 5 kašika vode i umutiti.
  • Vrelu smesu od šećera i vode dodati u umućen želatin i mutiti 20 min. dok se ne ohladi, ( kada je umućena smesa izgleda kao čvrsto umućen šlag).
  • Sve tri mase sjediniti. 
  • Sud obložiti folijom, pola mase sipati, poredjati voće pa preko njega drugu polovinu mase.
  • Torta treba da prenoći u frižideru, a zatim da se prevrne na tacnu i ukrasi šlagom ili slatkom pavlakom





Нема коментара:

Постави коментар