среда, 23. фебруар 2011.

Bela torta



Kora:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
 za prelivanje kore potrebno 1/2l mleka i
2 vanil šećer
  • Umutiti belanca sa šećerom pa dodati brašno i prašak za pecivo.
  • Kora se peče 20 min. na 200C.
  • Prokuvati 1/2l mleka i vanil šećer i preliti preko vrućeg testa.
  • Ostaviti da se ohladi.
Fil:
7 žumanaca
7 kašika šećera
5 kašika brašna
1 vanil šećer
1 puding sa ukusom slatke pavlake (Dr.Oetker)
250gr. prah šećera
1 maslac ili margarin
1/2l mleka
  • Žumanca, šećer, brašno i puding umutiti sa 100gr. hladnog mleka.
  • 400gr. mleka prokuvati i dodati masu od žumanaca uz neprekidno mešanje.
  • Fil kuvati dok se ne zgusne.
  • Penasto umutiti 1 maslac ili margarin sa 250gr. prah šećera i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
  • Fil premazati preko kore i ukrasiti šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар