Podloga od keksa:
300gr. Plazma keksa
100gr. maslaca
oko 50ml soka(ja sam koristila gusti sik od breskve)
1 kašičica ekstrata vanile
Voćni fil:
1 kašičica ekstrata vanile
Voćni fil:
4
šoljice soka od crvenog voća(oko 400ml.)
2
kesice želatina
7
kašika šećera
300gr.
jagoda
4
stabljike rabarbare(250gr.)
Postupak pripreme:
Izblendirati
keks u multipraktiku, dodati, maslac i sok pa umesiti rukama.
Dobivenu
smesu rasporediti u kalup, veličine 24 cm.
Očistite
stabljike rabarbare tako da skinete drvenaste delove kože nožićem
z
Narezati
ih na komadiće duge 2-3 cm.
U
posudu sipati crveni sok, šećer i rabarbaru.
Želatin
preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada
nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri).
Kuvati
pet
minuta, zatim
dodati
jagode pa
kuvati
još 3-4
minuta.
Kuvano
voće izmiksajte štapnim mikserom i u
smesu
dodati
rastopljen
želatin i ekstrat vanile.
Dobro
sjediniti i sipati na smesu od keksa.
Ostaviti
da se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider
da prenoći.
Ovaj osvježavajuće kiselkast kolač možete ukrasiti
bobičastim voćem ili komadićima crne čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар