уторак, 12. април 2016.

Osvežavajući kolač od rabarbare i jagoda

Podloga od keksa:
300gr. Plazma keksa
100gr. maslaca
oko 50ml soka(ja sam koristila gusti sik od breskve)
1 kašičica ekstrata vanile

Voćni fil:
4 šoljice soka od crvenog voća(oko 400ml.)
2 kesice želatina
7 kašika šećera
300gr. jagoda
4 stabljike rabarbare(250gr.)

Postupak pripreme:
Izblendirati keks u multipraktiku, dodati, maslac i sok pa umesiti rukama.
Dobivenu smesu rasporediti u kalup, veličine 24 cm.
Očistite stabljike rabarbare tako da skinete drvenaste delove kože nožićem z
Narezati ih na komadiće duge 2-3 cm.
U posudu sipati crveni sok, šećer i rabarbaru.
Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati  dok ne postane tečan(ne sme da provri).
Kuvati pet minuta, zatim dodati jagode pa kuvati još 3-4 minuta.
Kuvano voće izmiksajte štapnim mikserom i u smesu dodati rastopljen želatin i ekstrat vanile.
Dobro sjediniti i sipati na smesu od keksa.
Ostaviti da se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider da prenoći.
Ovaj osvježavajuće kiselkast kolač možete ukrasiti bobičastim voćem ili komadićima crne čokolade.






Нема коментара:

Постави коментар