Potrebno je za testo:
½
kg brašna
1
kašika masti
½ svežeg kvasca
½ svežeg kvasca
prstohvat
soli i šećera
250ml vode (može i pola vode i pola mleka)
1 jaje
1 jaje
Za premazivanje:
100gr masti
100gr šećera
Priprema:
U
mlaku vodu, dodati kvasac i kašičicu šećera pa ostaviti oko 10-ak minuta na toplom mestu da nadođe.
Za
to vreme u sud za mešenje sipati brašno, kašiku masti, staviti jedno jaje, prstohvat soli i dodati kvasac.
Sjediniti
sve sastojke i ostaviti testo da odstoji 10
minuta.
Zatim
ga podeliti na 4 jufke, svaku malo razviti oklagijom i premazati mašću da se ne
bi stvorila korica.
Ostaviti
tako jufke da “odmaraju“ 20 minuta.
Na
sto staviti veći stolnjak i na njemu razvlačiti prstima testo koliko dozvoljava.
Ako
se desi da testo počne da puca, ništa strašno, jer se to neće ni primetiti kada
se urola.
Rolati
testo sa jedne i sa druge strane pomažući se stolnjakom, pa iseći nožem po
sredini tako da se dobiju 2 rolnice.
Obmotavati
ih oko kukurozovine ili kalupa za šaum rolne.
Ređati
u pleh i premazati mašću i šećerom koji
su prethodno penasto umućeni kašikom.
Peći
na 200C oko 20 minuta.
Kada
se ohlade, izvaditi kukuruzovinu i poslužiti.
❤❤❤
Нема коментара:
Постави коментар