субота, 27. септембар 2014.

Snickers cheesecake

 
Podloga:
300gr. mlevenog keksa
125gr. rastopljenog maslaca
2dl mleka
200gr. pečenog neslanog kikirikija

Fil:
200 ml slatke pavlake
200gr. šećera
250gr. krem sira ”A la kajmak”
1 kisela pavlaka
30 g karamel bombona od lešnika
3 kašike mleka
1 kesica (10g) želatina
100gr.čokolade
3 snikers čokoladice

Postupak pripreme:
Sjednite sve sastojke za koru dobro izmešajte sve zajedno.
Utisniti u kalup, premazati rastopljenom čokoladom, posuti seckanim snikers čokoladicama i ostaviti u frižider dok se priprema fil.
Rastopiti karamel bombone u mleku na laganoj vatri i ostaviti sa strane da se malo prohladi.
Slatku pavlaku umutite u čvrst krem.
Sir i šećer dobro umutiti pa dodati karamel smesu, izmešati, dodati slatku i kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti.
Želatin rastopiti prema uputstvu(ne sme da provri), dodati u fil i sve dobro umutiti mikserom.
Pripremljeni fil izliti na podlogu i ostaviti tortu u frižider da prenoći.

Tortu ukrasiti karamel prelivom.


4 коментара: