Potrebno je:
2
litar vode
zelen
(šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
100gr.
bamije (obavezna u ovoj čorbi)
300gr.
telećeg mesa isečenog na kockice
300gr.
pilećeg mesa isečenog na kockice
2-3
listića lovora
ulje
2
kašike brašna
malo
mleka
so,
biber
50
ml pavlake
sitno
seckan peršun
Postupak
pripreme:
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300gr. telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora.
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300gr. telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora.
Kuvati
2-3 sata, dodavati vodu po potrebi.
Kada
je povrće i meso gotovo, napraviti u drugom sudu svetlu zapršku od ulja i brašna.
Prebaciti
to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešati dok se ne zgusne pa, uz stalno
mešanje, dodati umućenu pavlaku i malo mleka.
Posoliti
i dodati malo bibera
Pre
serviranja, čorbu posuti sitno seckanim peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар