недеља, 13. јул 2014.

Marokanska ruža

Potrebno je:
2 jaja
60gr. putera
100gr. šećera
130ml.  jogurta
2 kašike ružine vodice
50gr. brašna
1 kašičica praška za pecivo
50gr. griza
50gr. mlevenih badema (ja sam stavila pečene)
rendana kora jednog limuna

Postupak pripreme:
Belance odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
Puter sjediniti sa šećerom i mutiti sve dok ne postane penast.
Zatim dodati jogurt, ružinu vodicu, žumance, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Griz, bademe i koru limuna dodati smesi, sve promešati a zatim i sneg od belanaca lagano umešati u smesu.
Smesu izliti u četvrtasti kalup za pečenje obložen papirom.
Kolač peći na 180°C 40 minuta.
Ohladiti.

Sirup:
100gr. šećera
125ml. vode
2 kašike ružine vodice
Kuvati vodu i šećera na umerenoj vatri 5 minuta ili dok se šećer ne otopi.
Skloniti sa šporeta i u sirup dodati ružinu vodicu.

Vrućim sirupom preliti ohlađeni kolač.
 

1 коментар: