среда, 14. септембар 2011.

Ljutenica



Potrebno je:
7kg. očišćenih pečenih paprika
3kg. pečenog očišćenog paradajza (iseći ga na kocke srednje veličine)
2kg. očišćenog pečenog patlidžana (iseći ga na kocke srednje veličine)
700gr. ulja
400gr. vinskog sirćeta
šolja od 250gr. šećera
šoljica od kafe soli
3 glavice seckanog belog luka
250gr. ljutih pečenih papričica
1 veza peršunovog lista


Postupak pripreme:

  • Ulje, sirće, paradajz i patlidžan pržiti sat vremena pa dodati paprike presečene na pola i papričice iseckane na kolutiće i sve zajedno pržiti jos sat vremena.
  • 20min. pre skidanja sa vatre, dodati šećer i so (ako je potrebno dodati jos soli po ukusu).
  • Kada se skine sa šporeta dodati beli luk i peršun.
  • Ostaviti da se prohladi 15 minuta i onda sipati u zagrejane tegle.
  • Tegle ne zatvarati do sutradan.





2 коментара:

  1. Draga Dzoli.....preporucujem ako imas mogucnosti da napravis.....cini mi se da je i lepsa od ajvara.....pozdrav!!!!!

    ОдговориИзбриши