Potrebno je:
Zatim stavite izrendan ćureći parizer i mešavinu rendanog kačkavalja i sira, pa preko toga stavite drugu polovinu makarona.
500gr.makarona (spirale, školjkice, šuplji makaroni, čipkani rezanci..)
|
250gr. dimljenog ćurećeg parizera
|
100gr. kačkavalja
100gr. punomasnog sira
|
200gr. kuvanog paradajza
|
1/2 čaše kisele pavlake
3 jaja
origano, ulje
Postupak pripreme:
Skuvajte makarone u slanoj vodi pa procedite i sipajte u vatrostalnu činiju ili dublji pleh.
Sipajte malo ulja, dodajte polovinu makarona, zatim, preko njih sipajte pola kuvanog paradajzi pospite origanom.
|
Preko njih sipajte ostatak kuvanog paradajza a zatm prelijte umućenim jajima i pavlakom.
Pecite 30min. na 200C
Ovako Grci prave makarone i odusevljena sam:)
ОдговориИзбриши