петак, 25. март 2011.

Tulumbe

Testo:
2 čaše / od jogurta/ vode
1 čaša ulja
 prstohvat soli
10 kašika brašna
4 kašike griza
4-5 jaja
1 prašak za pecivo

Špin:
700gr. šećera
1/2l vode
nekoliko kriški limuna

Testo:
Vodu i ulje staviti u šerpu da provri.
Pomeriti sa vatre i dodati 10 kašika brašna i 4 kašike griza.
Kada se smesa ohladi dodati 4-5 jaja i 1 prašak za pecivo i ručno umutiti.
Peku se u rerni, dok ne budu za nijansu tamnije od zlatno žute boje /oko 20-25 min/.
Špin:
700gr. šećera prokuvati sa 1/2l vode i nekoliko kolutova limuna.
Hladne tulumbe, svaku pojedinačno umakati u saft, ređati u drugi sud i na kraju ih preliti saftom.







    Нема коментара:

    Постави коментар