Narandžina kora idealna je za pripremu mnogih poslastica, posebno onih božićnih i uskršnjih. Puno je recepata u kojima je jedan od sastojaka rendana kora pomorandže ili limuna, a umesto toga uvek možete dodati ove kandirane kore, koje, inače, na isti način možete praviti i od lubenica.
500gr. narandžine kore
Za šećerni sirup :
250ml. vode
500gr. šećera
Za posipanje :
kristal šećer
Postupak pripreme:
Isecite kore pomorandži na velike lepe komade.
Stavite ih u šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte oko 15 minuta.
Kuvanje ponovite 6-7 puta, stalno bacajući vodu.
Koricu narandže ocedite od vode, izmerite i narežite na duguljaste štapiće (rezance) široke oko 5 mm.
Dodajte šećer i vodu kuvajte povremeno mešajući dok secer i voda ne ispari.
Korice izvadite i još vruće raširite po papiru za pečenje na koji ste posuli kristal šećer.
Korice dobro uvaljajte u kristalni šećer.
Arancine sušite složene jedan do drugoga na ravnoj površini 2-3 dana.
Нема коментара:
Постави коментар