понедељак, 14. март 2016.

„Baba“ ganuš

Ovo istočnjačko jelo jednostavno je i relativno brzo za pripremu i veoma je ukusno.
„Baba“ ganuš se jede hladan, može se koristiti kao namaz za sendviče, ili samo kao namaz.
Potrebno je:
1 manji patlidžan
2-3 manja čena belog luka
1 kašika tahini paste,
2-3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
peršunov i celerov list
so i biber

Postupak pripreme:
Patlidžan ispeći i oljuštiti.
Patlidžan bi trebalo ostaviti da se ocedi, ali ja to nisam radila, jer mislim da bi bio suvlji i da bih morala dodati više ulja.
Ubaciti ga u blender, dodati sve ostale sastojke i dobro izmiksati da bude kremaste teksture.
Poslužiti uz prepečen hleb ili bilo koji drugi hrono hleb i li lepinjice.

Namaz može da se pripremi najviše 1 dan ranije.
Preostala količina može da se čuva u frižideru, u teglici, najviše 2 dana.


Нема коментара:

Постави коментар