Potrebno
je:
1/2kg.
heljdinih kora za pitu
4
jaja
šolja
jogurta
300gr.
sira
pola
šoljice ulja
1
kesica praška za pecivo
300gr.
mladih listova koprive
½
veze seremuša(divlji beli luk)
Postupak
pripreme:
U
ključalu vodu staviti koprivu, kvati je 3-4 minuta, ocediti i
sitno iseckati.
Umutiti
smesu od jaja, sira i jogurta, dodati
ulje,
prašak za pecivo i dosoliti ukoliko sir nije dovoljno slan.
Dodati
koprivui i
naseckani sremuš pa njome
filovati kore.
Prvu
koru poprskati sa malo ulja staviti preko nje drugu koru, premazati
filom, zatim staviti treću koru pa opet premazati filom.
Koru
uviti u rolnu
a postupak ponoviti sa ostalim korama.
Svaki
rolnu
premazati
žumancem i peći 30min.
na 200C.
Divotica!
ОдговориИзбришиHvala..pozdrav!
Избриши