250gr.
mleka 
1/2
kašičica šećera 
1/2
kvasca
1
šoljica(od kafe, one najmanje)ulja 
1
žumance 
300gr.
crnog brašna (T - 1100) 
100gr.
heljdinog brašna 
Fil:
3
kašika masti 
1
žumance 
½
čaše kisele pavlake 
sir
1
veza sremuša 
Postupak
pripreme: 
Sve
zamesiti i ostaviti da odstoji 15min. a zatim testo podeliti na 2 dela. 
Umutiti
mast sa jednim žumancem. 
Svaki
deo testa rastanjiti na veličnu pleha pa premazati mašću. 
Preko
namazati sa malo pavlake pa posuti sirom i iseckanim sremušem. 
Uviti
svaku koru u rolat i tanjirićem seći u cik-cak odozdo na gore i obrnuto i
ostaviti 1h da testo nadođe. 
Premazati
belancetom, posuti susamom i peći oko 25-30min. na 200C.  
Нема коментара:
Постави коментар