20 kom ljutih papričica
100gr. šećera
5 kom svežih šljiva
5 čena belog luka
5 kom svežih šljiva
5 čena belog luka
čaša kuvanog paradajza (može i onaj kupovni)
so
biber
kašika belog luka u prahu
2 kašike ulja
Prvo iseckati ljute paprčice na što sitnije kockice, ali ih prethodno očistiti od semenki i žilica, da džemić ne bude previše ljut.
biber
kašika belog luka u prahu
2 kašike ulja
Prvo iseckati ljute paprčice na što sitnije kockice, ali ih prethodno očistiti od semenki i žilica, da džemić ne bude previše ljut.
Iseckati i beli luk, a šljive ostaviti u komadu (izvaditi
samo koščicu).
U dublju šerpu, staviti šećer i preliti ga sa malo vode i pustiti da se blago karamilizuje, zatim dodati papričice i ulje, naliti sa malo vode, poklopiti i ostaviti da se blago krčka.
U dublju šerpu, staviti šećer i preliti ga sa malo vode i pustiti da se blago karamilizuje, zatim dodati papričice i ulje, naliti sa malo vode, poklopiti i ostaviti da se blago krčka.
Posle pet min. dodati sve ostale sastojke i ostaviti da se
kuva poklopljeno. Povremeno mešati i dodavati po malo vode da ne zagori.
Kada bude gustine džema, skloniti sa ringle i vruće sipati
u teglu.
Ovo je količina za jednu teglu.
Нема коментара:
Постави коментар