понедељак, 2. април 2012.

Šnenokle u karamel sosu


Potrebno je:
5 jaja
1l mleka
175gr. šećera
4-5 kašika brašna
šoljica mleka


Postupak pripreme:
Ulupati čvrst sneg od belanaca.
Šećer istopiti da dobije zlatnožutu boju, preliti mlekom i ostaviti na vatri da proključa.
U provrelo mleko  kašikom spuštati pomalo snega od belanaca da se šnenokle skuvaju a zatim ih brzo okrenuti i na drugu stranu da se skuvaju i odozdo.
Vaditi rupičastom kašikom i ređati u činiju za služenje.
Kada su sve skuvane skinuti mleko sa vatre, umešati žumanca koja su oredhodno razmućena sa brašnom i mlekom i kuvati na laganoj vatri još 1-2 min. uz stalno mešanje.
Kada se sos malo zgusne, skinuti sa šporeta i preliti šnenokle.
Držati u frižideru do služenja.

Нема коментара:

Постави коментар