Potrebno je:
1.2kg juneće krtine
4 glavice luka
3 kašike senfa
2 kašike brašna
2 goveđe kocke za supu
so, biber, peršun, maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Juneće šnicle, izlupamo, posolimo, pobiberimo premažemo senfom i ostavimo u frižideru 12 sati.
- Svaku šniclu uvaljamo u brašno i propržimo svaku stranu na ulju.
- Polovinu isprženih šnicli poređamo u dublji vatrostalni sud.
- Na njih poređamo crni luk narezan na krugove, posolimo, pobiberimo i pospemo seckanim peršunom.
- Preko toga nanesemo preostale šnicle i pospemo peršunom.
- Sipamo predhodno skuvanu supu, zatvorimo sud folijom i pečemo 90 min. na 180C.
- Prilog ovom jelu je skuvan krompir ispržen na zagrejanjom ulju.
Uh ja volim senf i kad god mogu ubacim ga u sos.Cak i kad kuvam kupus ubacim nekoliko zrnaca senfa.A sa junetinom je naravno odlicno:)
ОдговориИзбриши