четвртак, 21. јул 2011.

Junetina na dižonski način



Potrebno je:
1.2kg juneće krtine
4 glavice luka
3 kašike senfa
2 kašike brašna
2 goveđe kocke za supu
so, biber, peršun,  maslinovo ulje

Postupak pripreme:
  • Juneće šnicle, izlupamo, posolimo, pobiberimo premažemo senfom i ostavimo u frižideru 12 sati.
  • Svaku šniclu uvaljamo u brašno i propržimo svaku stranu na ulju.
  • Polovinu isprženih šnicli poređamo u dublji vatrostalni sud.
  • Na njih poređamo crni luk narezan na krugove, posolimo, pobiberimo i pospemo seckanim peršunom.
  • Preko toga nanesemo preostale šnicle i pospemo peršunom.
  • Sipamo predhodno skuvanu supu, zatvorimo sud folijom i pečemo 90 min. na 180C.
  • Prilog ovom jelu je skuvan krompir ispržen na zagrejanjom ulju.







1 коментар:

  1. Uh ja volim senf i kad god mogu ubacim ga u sos.Cak i kad kuvam kupus ubacim nekoliko zrnaca senfa.A sa junetinom je naravno odlicno:)

    ОдговориИзбриши