субота, 4. јун 2011.

Kaluđerska salata



Potrebno je :
1,5kg.crvenih paprika
1 plavi patlidžan
1 krastavac
1 veza mirođije
1/2 šoljice sirćeta
1 šoljica ulja
so


Postupak pripreme:
Paprike i patlidžan ispeći, oljuštiti i iseckati što sitnije.
Krastavac takođe iseckati, posoliti i ostaviti da odstoji pola sata. 
Zatim rukom krastavce istiskati da višak vode izađe, pa pomešati sa paprikom i patlidžanom.
Posoliti i sirćetom zakiseliti.
Ostaviti oko 2h da odstoji, odstraniti višak tečnosti pa dodati ulje, dobro izmešati i posuti mirođijom.
Servirati kao letnji ajvar uz hleb i meso, a uz salatu piti pivo ili vino.

1 коментар:

  1. Ja bih ovo vrlo rado napravila, ali zbog escherichie coli koja hara sjevernom Njemackom ne jedemo sveze voce i povrce (znam da je uticaj medija i da cemo sve sto se sada ne pojede, pojesti sljedece godine zaledjeno ili konzervirano, ali...) :(((

    ОдговориИзбриши