недеља, 29. мај 2011.

Kiflice sa džemom od kajsija


Potrebno je:
1/2kg. brašna
1 šolja (od bele kafe) mlakog mleka
2 šoljice ulja
2 jaja
1 kvasac

Postupak pripreme:
Od navedenih sastojaka zamesiti  testo, koje treba da bude malo gušće nego za palačinke.
Ostaviti ga da "odmara" oko 30min -1h.
Kada testo nadođe dodati još brašna da se dobije meko i glatko testo.
Podeliti ga na četiri jufke i praviti kiflice.
Na svaku kiflici stavljati džem od kajsija i peći ih oko 20min. na 200C.

2 коментара:

  1. Sa džemom od kajsija nikada ne može da se pogreši, naročito ako je domaći.

    Snežana, jedan savet, na svom profilu bi savetovala da staviš ime bloga. Kad klikneš kod mene vidiš koji mi je blog pa možeš da ga posetiš. Ovako kada se pridružiš nekom blogu, a neko klikne na tvoju fotku on ne zna sa kog si bloga pa ne može tebe da prati. probaj da klikneš na slike svojih sledbenika pa vidi.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala...mislim da sam uspela da podesim, javi mi ukoliko se i dalje ne vidi....pozdrav!!!!

    ОдговориИзбриши