Potrebno je :
pakovanje kora za pitu
1/2 kg višanja
šolja šećera
šolja ulja
šolja griza
šolja jogurta
prašak za pecivo
Za preliv :
dve šolje šećera
dve šolje vode
Postupak pripreme: U posudu izmešati šećer, griz, ulje i jogurt, dodati prašak za pecivo.
Prvu koru premazati preko cele površine ovom smesom, preko nje prebaciti drugu koru i nju takođe premazati filom.
Na treću koru na samo jednom kraju poređati višnje, i motati kore u frulicu.
Zaseći nožem na otprilike 2-3cm širine, tako da se od jedne frulice dobije oko desetak komada.
Postupak ponoviti dok se ne utroše sve kore.
Prvu koru premazati preko cele površine ovom smesom, preko nje prebaciti drugu koru i nju takođe premazati filom.
Na treću koru na samo jednom kraju poređati višnje, i motati kore u frulicu.
Zaseći nožem na otprilike 2-3cm širine, tako da se od jedne frulice dobije oko desetak komada.
Postupak ponoviti dok se ne utroše sve kore.
Ređati u podmazan pleh i peći.
Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i preliti preko jos vrućih baklava.
Ako vam se učini da nisu dovoljno sočne, mozete dodati još sirupa naknadno.
Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i preliti preko jos vrućih baklava.
Ako vam se učini da nisu dovoljno sočne, mozete dodati još sirupa naknadno.
Нема коментара:
Постави коментар