Potrebno je:
1/2kg. šumskih jagoda
1/2kg. šećera
Postupak priprema:
Jagode očistiti od peteljki i oprati ih.
U veliku i duboku šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek
toliko da šećer ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti jagode.
Pustiti da provri, a onda malo smanjiti temperaturu i kuvati.
Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati
penu.
Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada
u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se
malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
Kad je kuvano, skloniti sa
ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj
temperaturi.
Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.
Нема коментара:
Постави коментар