субота, 20. јун 2015.

Slatko od šumskih jagoda




Potrebno je:
1/2kg. šumskih jagoda
1/2kg. šećera 

Postupak priprema:
Jagode očistiti od peteljki i oprati ih.
U veliku i duboku šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti jagode.
Pustiti da provri, a onda malo smanjiti temperaturu i kuvati.
Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati penu.
Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
Kad je kuvano, skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.
Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.


Нема коментара:

Постави коментар