Potrebno je:
250gr. šećera
250gr. crvenih i belih ribizla
voda
Postupak priprema:
Ribizle nežno odvojiti od peteljki i oprati ih.
U šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer
ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti ribizle.
Pustiti da provri, a onda
smanjiti temperaturu i kuvati.
Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati
penu.
Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike
pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite
da se malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
Kad je kuvano skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i
ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.
Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.
Нема коментара:
Постави коментар