понедељак, 22. јун 2015.

Slatko od crvenih i belih ribizla

  
Potrebno je:
250gr. šećera
250gr. crvenih i belih  ribizla
voda
Postupak priprema:
Ribizle nežno odvojiti od peteljki i oprati ih.
U šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer ogrezne staviti na ringlu da provri a zatim staviti ribizle.
Pustiti da provri, a onda  smanjiti temperaturu i kuvati.
Ne mešati, samo malo protresti šerpu i povremeno skidati penu.
Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi, a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
Kad je kuvano skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.

Slatko sipati u čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.


Нема коментара:

Постави коментар