Sezona malina u našoj bašti je počela, bilo ih je dovoljno da se skuva po koja teglica slatka i džema...izvolite!!!
Potrebno
je:
1/2kg. malina
1/2kg. šećera
vode po potrebi
Postupak
priprema:
Malinama očistiti
peteljke i oprati ih.
U veliku i duboku
šerpu sipati šećer, preliti vodom, tek toliko da šećer ogrezne
staviti na ringlu da provri a zatim staviti maline.
Pustiti da provri, a
onda malo smanjiti temperaturu i kuvati.
Ne mešati, samo
malo protresti šerpu i povremeno skidati penu.
Slatko je kuvano kad
je sirup dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima
ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi,
a onda vrhom kašike pravite liniju i linija ostaje.
Kad je kuvano,
skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji
10-12 sati na sobnoj temperaturi.
Slatko sipati u
čiste i suve tegle i dobro zatvoriti.
Нема коментара:
Постави коментар