четвртак, 13. октобар 2011.

Punjene tikvice





Potrebno je:

7 manjih okruglih tikvica
2 glavice luka
1-2 kašike domaće vegete / ili 1 kašika začina C /             
250gr.mlevenog mesa
seckanu sredinu od 4 tikvice
2 dl. kuvanog paradajza

Postupak pripreme:
Opranim tikvicama odsecite vrhove, sačuvajte ih kao poklopce i izdubite.
Na vrelom ulju propržite seckani crni luk, domaću vegetu, dodajte mleveno meso, seckanu sredinu od tikvica i sve zajedno dinstajte desetak minuta.
Smesom punite tikvice, nalijte ih vodom da ogreznu, i krčkajte oko 20min.
Zatim dodajte kuvani paradajz i zapžite laganom zaprškom koju ste napravili od 4 kašike ulja, 2 kašike brašna i 1 kašičicom aleve paprike.
Tikvice kuvajte još pola sata i s vremena na vreme protresti šerpu.

2 коментара: