понедељак, 17. октобар 2011.

Podravska torta



Kora:
250gr. šećera,
6 jaja
3 kašike vode
1šoljica ulja
1 prašak za pecivo
150gr. brašna
Sve sastojke umutiti i ispeći.
Ohlađen patišpanj preseći na pola.
Jednu polovinu staviti na tacnu, preliti sa dve šoljice skuvane kafe bez šećera, isto tako preliti i drugu koru.

Fil:
200gr. šećera
4 žumanca
2 kašike brašna
200gr. mleka
1 margarin
Pomešati žumanca, šećer i brašno i u to po malo dodati mleko.
Sjediniti i kuvati na pari. Kada se krem ohladi dodati margarin.

Šne:
4 belanca
300gr. šećera
3 kašike vode
Belanca i 150gr. šećer umutiti u čvrst šne.
Ostatak šećera (150gr.)ušpinovati sa 3 kašike vode, sipati lagano u šne i mutiti dok se ne ohladi.



2 коментара: