Ovo
istočnjačko
jelo jednostavno
je i relativno brzo za pripremu i veoma je ukusno.
„Baba“ ganuš se jede hladan, može se
koristiti
kao namaz za sendviče, ili samo kao namaz.
Potrebno
je:
1
manji
patlidžan
2-3
manja čena belog
luka
1
kašika
tahini
paste,
2-3
kašike maslinovog ulja
1
kašičica limunovog soka
peršunov
i
celerov list
so
i biber
Postupak
pripreme:
Patlidžan
ispeći i oljuštiti.
Patlidžan
bi trebalo ostaviti da se ocedi, ali ja to nisam radila, jer mislim
da bi bio suvlji i da bih morala dodati više ulja.
Ubaciti
ga u blender, dodati sve ostale sastojke i dobro izmiksati da bude
kremaste teksture.
Poslužiti
uz prepečen hleb ili bilo koji drugi hrono hleb i li lepinjice.
Namaz
može da se pripremi najviše 1 dan ranije.
Preostala
količina može
da se čuva u frižideru, u
teglici,
najviše
2
dana.
Нема коментара:
Постави коментар