петак, 22. јануар 2016.

Kuskus torta sa narandžom i čokoladom

 
Kora:
100gr. mlevenog keksa/bevita, petit../
100gr. putera

Smesa od kuskusa:
4 jaja
300gr. kuskusa
300ml. mleka
150gr. šećera
1 pomorandža
150gr. čokolade za kuvanje
150gr. „Integrino“ keksa sa lešnicima
Dekoracija:
listići badema

Postupak pripreme:
Staviti mleko da provri sa šećerom i narendanom korom pomorandže, pa skloniti sa vatre i sipati u kuskus.
Ostaviti ga da odstoji dok ne upije svu tečnost.
Kada se prohladi, dodati drugu polovinu omekšalog putera i žumanca pa sve dobro sjediniti.
Čokoladu otopiti, pa je dodati u smesu od kuskusa, zatim dodati mleveni keks sa lešnikom i na kraju šne od belanaca.
Samleti keks /bevita, petit../, preliti ga polovinom putera i sa malo soka od narandže, koliko da se masa lepo umesi.
Masu rasporediti na dno kalupa, odozgo sipati smesu od kuskusa i peći oko 40min. na 180C.


5 коментара:

  1. Super ideja , ne bih se setila za milion godina da stavim kuskus u tortu ;)
    Inače progutala si jedno slovo u pomorandži u naslovu.I ja to stalno radim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. interesantna kombinacija i jako ukusna....ubacila progutano slovo....hvala!!!

      Избриши
  2. Добро добро овај рецепт. Ставио сам између ваших присталица и надам се да ће желети да узвратим тако што ћете кликнути на ''join this site'' у мом блогу. Хвала

    http://thatisammore.blogspot.it/
    That’s amore

    ОдговориИзбриши
  3. Prvi put vidim tortu koja sadrzi kuskus, prvi put vidim kus kus slatka ideja, prvi put kuskus i cokolada. Jel to obicno u vasoj zemlji ili jedna moderna ideja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. kus kus nije nešto što je uobičajeno kod nas/ne naročito u tortama/....ideju sam našla u jednom časopisu i pretočila je u ovu neobičnu poslastici.
      Vrlo neobične teksture, a čokolada i narandža su idealna kombinacija...probajte, meni se dopalo.
      Pozdrav!

      Избриши