понедељак, 4. мај 2015.

Ombre cheesecake

  
 
Kora:
100gr. putera
300gr. mlevenog Oreo ili Cosmo keksa
2 kašike prah šećera
1dcl coca- cole ili mleka (zavisi od ukusa, sa koka-kolom je odlična kombinacija)
Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika Ø25cm.
Stranice kalupa obložiti folijom, da se fil ne bi zalepio.

Fil:
2 čaše kisele pavlake
0,5l  slatke pavlake
1 čašu Président sitanog sira (ili Ela sir ili A la kajmak)
150-200gr. prah šećera
2 kesice želatina
5-6 kašika borovnica
250-300gr. malina
200-250gr. jagoda
Umutiti slatku pavlaku, dodati sir, kiselu pavlaku i prah šećer.
Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati  dok ne postane tečan(ne sme da provri).
U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode.
Preko kore sipati fil od borovnice, zatim tortu na 10 min. staviti u zamrzivač da se fil brže stegne i da se ne pomeša sa sledećim.
Postupak ponoviti i sa ostala dva fila.
Preko poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku ili šlag.
 
 

Нема коментара:

Постави коментар