Kora:
100gr. putera
2 kašike prah šećera
1dcl coca- cole ili mleka (zavisi od ukusa, sa koka-kolom
je odlična kombinacija)
Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika Ø25cm.
Stranice kalupa obložiti folijom, da se fil ne bi zalepio.
Fil:
2 čaše kisele pavlake
0,5l slatke
pavlake
1 čašu Président sitanog sira (ili Ela sir ili A la kajmak)
150-200gr. prah šećera
2 kesice želatina
5-6 kašika borovnica
250-300gr.
malina
200-250gr.
jagoda
Umutiti
slatku pavlaku, dodati sir, kiselu pavlaku i prah šećer.
Želatin
preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri
zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da
provri).
U
fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka
dela.
U
prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći
ispasirane jagode.
Preko
kore sipati fil od borovnice, zatim tortu na 10 min. staviti u zamrzivač da se
fil brže stegne i da se ne pomeša sa sledećim.
Postupak
ponoviti i sa ostala dva fila.
Preko
poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku ili šlag.
Нема коментара:
Постави коментар