Potrebno je:
glavica crnog luka
1 struk praziluka
sušeni vrganji
1 kafena šoljica pirinča
2 kocke za supu
domaća vegeta
biber
biber
lorberov list, celer
Postupak pripreme:
Sušene vrganje potopiti u vruću vodu ili malo prokuvati da omekšaju a zatim ih kratko grilovati u tiganju.
Za to vreme izdinstati luk i praziluk sa domaćom vegetom, dodati pirinač, malo bibera, list lorbera i celera i vrganje /mogu celi a mogu se i iseckati/.
Naliti sa 2dl. bujona ( napravljen od vode i jedne kocke za supu) i uz stalno mešanje kuvajte dok tečnost ne ispari.
Zatim, dodati još bujona i povremeno isprobavati tvrdoću zrna.
Rižoto kuvati dok pirinač ne omekša i postane "al dente".
Što se duže meša rižoto će biti prozračniji.
Rižoto od vrganja promešati i poklopljenog ostaviti 15 minuta.
Zatim, dodati još bujona i povremeno isprobavati tvrdoću zrna.
Rižoto kuvati dok pirinač ne omekša i postane "al dente".
Što se duže meša rižoto će biti prozračniji.
Rižoto od vrganja promešati i poklopljenog ostaviti 15 minuta.
Ne može da omane rizoto sa vrganjima !Njam!
ОдговориИзбришиda, da ....ne zovu ih tek tako" sumsko meso"...obozavam ih...pozdrav!!!
Избриши