недеља, 19. јануар 2014.

Truffles od kuvanog vina

...kombinacija su ukusa crnog vina, gorke čokolade i začina što ih čini, zaista, neobičnim... probajte!
Potrebno je:
250 ml crnog vina 
300gr. čokolade za kuvanje
30gr. margarina
1 kašika ruma
kora 1 pomorandže 
malo cimeta 
1 zvezdica  anisa
kardamom
vanilin
šećer 

20-30 kom. pečenih lešnika
ukrasne mrvice

Priprema: 
Sipati vino u manju šerpicu, dodati narendanu koru pomorandže, malo cimeta, jednu zvezdicu anisa, kardamom i vanilin šećer. 
Kuvati dok masa ne uvri do pola (na otprilike 80-85ml.), pa je zatim procediti.
Zatim u vruće vino dodati rum, margarin i na kockice izlomljenu čokoladu.
Mešati dok se čokolada ne istopi i masa potpuni sjedini.
Ostaviti krem na nekoliko sati u frižider ili na hladno mesto da se dobro stegne.
Praviti kuglice, u svaku staviti ceo prepečen lešnik pa ih valjati u ukrasne mrvice ili crveni šećer.




Нема коментара:

Постави коментар