четвртак, 25. јул 2013.

Kiselina ili kisela krastavac čorba

Ovo je salata koja se dosta jede na jugu Srbije, na selu, jer je okrepljujuća i osvežavajuća.
Potrebno sastojci:
krastavac
beli luk
so
sirće
hladna voda
ljuta fafarona (ko voli ljuto)

Postupak pripreme:
U oljuštene i na sitne kockice iseckane krastavce dodati so, sirće, beli luk i hladnu vodu.
Sve dobro promešati i do služenja ostaviti u frižider da odstoji.
Za ovu osvežavajuću salatu količina sastojaka je odokativna i pravi se po ukusu.

3 коментара:

  1. Kod nas se ovako pravila salata, ali od mladog luka...uh što sam je volela jer mi je bila kisela i osvežavajuća...da znaš da ću napraviti ovu salatu, imam krastavce iz bašte

    ОдговориИзбриши
  2. Obavezno, pravo je osvezenje za ovih nasih skoro pa 40 u hladu....pozzzz!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo sam ranije jela kao luda, uglavnom sve što je kiselo ja tamanim!
    Ujedno, pozivam vas da učestvujete u igrici ako želite. Pozz, Suzana.
    http://pekarica-suzyca.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju.html

    ОдговориИзбриши