Za koru potrebno:
500gr. mlevenog keksa
150gr. margarina
200ml. mleka
150gr. margarina
200ml. mleka
40 gr. šarenih mrvica
Umesiti mleveni keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita.
Kalup (prečnik 28cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od plazme utabati rukom tako da se dobije i obod od keksa.
Umesiti mleveni keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita.
Kalup (prečnik 28cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od plazme utabati rukom tako da se dobije i obod od keksa.
Milkshake krem:
700ml. slatke pavlake (Creme Patisserie, Meggle)
250 gr. krem sira “A la kajmak”
190 gr. Nesquik-a sa ukusom jagode
100 gr. šećera u prahu
700ml. slatke pavlake (Creme Patisserie, Meggle)
250 gr. krem sira “A la kajmak”
190 gr. Nesquik-a sa ukusom jagode
100 gr. šećera u prahu
Za fil, umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu kao za šlag,
dodati krem sir i nesquik od jagode, sve izmešati mikserom i rasporediti u
kalup sa keksom.
Ostaviti nekoliko sati u zamrzivač.
Skinuti obruč kalupa i torticu ukrasiti šlagom.
Skinuti obruč kalupa i torticu ukrasiti šlagom.
Recept je objavila Aliki koja ima
odličan blog Mamina jela, gde možete naći pregršt odličnih recepata za torte i kolače.
Količinu materijala sam morala da povećam,
zbog veličine kalupa za tortu.
Ovo mi deluje fantastično
ОдговориИзбришиi jeste jako ukusno, bas kao milkshake...pozzz!!!
ОдговориИзбриши