петак, 1. март 2013.

Milkshake torta sa ukusom jagode


Za koru potrebno:
500gr. mlevenog  keksa
150gr. margarina
200ml. mleka
40 gr. šarenih mrvica
Umesiti mleveni  keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita.
Kalup (prečnik 28cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od plazme utabati rukom  tako da se dobije i obod od keksa.

Milkshake krem:
700ml. slatke pavlake (Creme Patisserie, Meggle)
250 gr. krem sira “A la kajmak”
190 gr. Nesquik-a sa ukusom jagode
100 gr. šećera u prahu
Za fil, umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu kao za šlag, dodati krem sir i nesquik od jagode, sve izmešati mikserom i rasporediti u kalup sa keksom.
Ostaviti nekoliko sati u zamrzivač.
Skinuti obruč kalupa i torticu ukrasiti šlagom.
Recept je objavila Aliki koja ima odličan blog Mamina jela, gde možete naći pregršt odličnih recepata za torte i kolače.
Količinu materijala sam morala da povećam, zbog veličine kalupa za tortu.


2 коментара: