Krašove ”Ledene kocke” su moja najdraža čokolada…..a ove kocke neodoljivo podsećaju na njih…probajte i uverite se u osvežavajuće ledeni ukus…
Za koru potrebno:
5 jaja
100 g šećera
50 g brašna
30 g kakaa (ja sam stavila pola kaka i pola čokolade u prahu)
1/2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
Sirup:
300 g šećera
250 ml vode
5 jaja
100 g šećera
50 g brašna
30 g kakaa (ja sam stavila pola kaka i pola čokolade u prahu)
1/2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
Sirup:
300 g šećera
250 ml vode
Za fil potrebno:
1 l mleka
150 g gustina
250 g šećera
3 kesice vanilin šećera
250 g putera
3 pakovanja pepermint bombona
1 l mleka
150 g gustina
250 g šećera
3 kesice vanilin šećera
250 g putera
3 pakovanja pepermint bombona
3 kašičice likera od mentola
1 kašičicu ekstrata od mentola
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
60 ml ulja
150 g čokolade za kuvanje
60 ml ulja
Postupak
pripreme:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.
Dodati jedno po jedno žumance u sneg od belanaca muteći
konstantno a zatim dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i so.
Sipati u pleh 24x37cm prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Koru peći15 min. na 180C a zatim je ostaviti da se ohladi.
Koru ne vaditi iz pleha u kome se pekla.
Skuvati sirup od vode i šećera.
Kuvati 3-4 minuta na tihoj vatri od trenutka kada provri.
Vreo sirup preliti preko hladne kore.
Sirup neće odmah natopiti koru, pa ostavite da malo odstoji pre
filovanja, malo je možete izbockati
viljuškom.
Gustin razmutiti sa 150ml mleka, a u preostalo mleko staviti
pepermint bombone, šećer i vanilin šećerom.
Kada provri i kada se sve bombone rastope, u mleko dodati
razmućen gustin i mešati konstantno dok se ne skuva cicvarica.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohaladi do sobne
temperature.
Mikserom umutiti margarin i ekstrakt mentola, dodati ohlađen fil
pa dodati i liker od mentola i sve zajedno dobro sjediniti mikserom.
Sipati preko kore i poravnati.
Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem.
Sipati preko fila i razliti po celoj površini.
Ostaviti da se dobro rashladi, pa seći na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар