Potrebno je:
250gr. marcipan mase
250gr. marcipan mase
200gr. nugat mase
100gr. čokolade za kuvanje
Od nugat mase praviti manje kuglice a zatim ih uvijati u marcipan masu.
Tako formirane kuglice umakati u čokoladu za kuvanje koju ste otopili sa malo margarina.
Za marcipan masu potrebno je:
100gr.sirovog badema
100gr. šećera u prahu
gusti šećerni rastvora
aroma gorkog badema
Popariti badem vrelom vodom, skinuti mu kožicu i ostaviti ga da se dobro osuši (da bi se lakše samleo).
Nakon toga pomešati ga sa prah šećerom i staviti fa u blender da se melje 2-3min, dok se ne dobije fini prah.
Izručiti masu u činiju, dodati aromu gorkog badema i naliti sa malo šećernog rastvora.
Za šećerni rastvor pomešati 50gr. šećera i 50ml. vode, staviti da masa proključa, a onda je dobro ohladiti.
Mesiti rukom kao testo, uz dolivanje rastvora po potrebi, sve dok se ne dobije glatka masa koja se može oblikovati i koja se ne lepi pri mešenju.
Za nugat masu potrebno je:
100gr.pečenih i samlevenih lešnika
2 kašike prah šećera
100gr. čokolade za kuvanje
Ispečenim i samlevenim lešnicima dodati prah šećer, zatim ih staviti u blender i blendirati na najjačoj brzini sve dok masa ne postane kao nauljena.
Istopiti čokoladu i prohladiti je a zatim je dodati u lešnike i blendirati dok masa ne postane glatka.
Divne Mozart kugle, ovdje se puno jedu
ОдговориИзбриши...divota !...ovo ću morati uskoro probati... prekrasan blog... zanimljivi recepti...pozdrave ti ostavljam.. ;) :)
ОдговориИзбришиHvala puno, probaj ih sjajne su moja cerka kaze da su bolje od onih "original koje je donela iz Beca sa exkurzije"
Избриши