Potrebno je:
200gr blanširanih mlevenih badema
250gr.rendane posne čokolade
50gr. prah šećera
2-3 kašika likera od mentola ili ekstrat mentola
Za glazuru:
200gr. čokolade za kuvanje
250gr.rendane posne čokolade
50gr. prah šećera
2-3 kašika likera od mentola ili ekstrat mentola
Za glazuru:
200gr. čokolade za kuvanje
Postupak pripreme:
- Badem poparite vrelom vodom , očistite od ljuske i sameljite .
- Pomešajte badem, šećer u prahu, čokoladu i liker dok se masa izjednači.
- Ako je previše tvrda, dodajte još likera.
- Napravite kuglice.
- Čokoladu otopite s malo ulja, pa u tu glazuru umačite kuglice i stavljajte ih na rešetku da se ocede i da se glazura stegne.
- Dekorišite ih sjajnim prahom za kolače ili ih uvaljajte u prah šećer.
Нема коментара:
Постави коментар