среда, 10. фебруар 2016.

Čizkejk od borovnice i aronije

 
Sastojci za podlogu:
50 g bele čokolade,
75 g putera 
150 g muslija sa ukusom meda

 Za krem:
200gr. borovnica,
600gr.  neslanog krem sira,
300gr. milerama,
3 kesice želatina
75gr. šećera
1 kesica pudinga od vanile 

Borovnice operite i dobro ocedite.
Puter otopite u šerpici, dodajte komade čokolade, malo izmrvljeni musli, dobro promešajte, sipajte u kalup za tortu obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ostavite da se hladi u frižideru 45 minuta. Mikserom umutite krem sir sa mileramom, dodajte želatin fiks i šećer, i još malo mutite.
Puding skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, u ½ lvode u koju ste stavili dve kašike sirupa od aronije, a zatim ga umešajte u krem i dodatjte borovnice.
Fil sipati preko musli podloge i ostaviti da se dobro ohladi.
Ukrasiti svežim borovnicama i bobicama aronije.




Нема коментара:

Постави коментар