Potrebno je:
½
kg Ella ili Moja kravica sira (sveži sir, neutralan)
200gr šećera
½
l slatke pavlake
3
kesice želatina
1
pakovanje piškota
1
velika konzerva tropskog voća
2 banane
2 kivija
Postupak pripreme:
Procediti kompot i još malo usitniti voće.
Sok
se može iskoristiti za neki želatinasti preliv preko torte.
1
pakovanje piškota iseći na sitne kocke.
Sir
pomešati sa šećerom i dobro umutiti mikserom.
Slatku
pavlaku (onih ½ l) odvojeno umutiti.
Želatin
potopiti u hladnu vodu po uputstvu sa kesice.
Ostaviti 10 minuta da nabubri.
Kada
je nabubrio,polako ga na tihoj vatri zagrevati dok se potpuno ne otopi(ne sme
da provri).
Kada
je želatin pripremljen, sipati ga polako u umućenu slatku pavlaku i izmešati
mikserom.
Zatim slatku pavlaku dodati u umućeni sir sa šećerom.
Na
kraju, dodati voće i keks i masu sipati u kalup.
Tortu ostaviti par sati u frižideru da se stegne a onda preko
nje naređati voće i preliti prelivom za torte.
Divana jeee.imam još smrznute marakuje,bas si me navela sad
ОдговориИзбришиDzoli,nju nisam stavljala , ona je samo manekenka na slici
ОдговориИзбриши